Mariebergs

Solceller Uppsala

Lokala experter på solceller i Uppsala

Vi på Mariebergs i Uppsala är dina lokala experter på solceller. Därför är vi ett tryggt val om du har tänkt installera solceller på ditt tak i Uppsala. Sedan nästan 40 år tillbaka har vi arbetat på tak med installation av kaminer och skorstenar. Det gör att vi har stor kunskap om allt från tak och höjder till lutningar och taksäkerhet. Sedan 2020 har vi installerat solceller på mängder av villor och hus runt omkring Uppsala.

Vi erbjuder den helhetslösning som du kan förvänta dig när du kontaktar lokala experter. Om exempelvis taksäkerheten behöver flyttas för att solcellerna ska kunna få plats på ditt tak utför vi det på ett korrekt sätt. Vi sköter dessutom allt från föranmälan och beställning till installation och igångsättning av dina solceller. Boka gärna ett kostnadsfritt möte för rådgivning i vår butik med  solceller i Uppsala!

Som lokala experter på solceller ser vi till att ta fram en skräddarsydd lösning efter dina preferenser och förutsättningar. Vi jobbar med ett utvalt standardsystem för solceller, men har också ett brett samarbete med flera olika svenska grossister inom branschen för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar för solenergi till våra kunder i Uppsala och i resten av landet.

För att kunna leverera dina solcellslösningar så snabbt som möjligt har vi ett eget lager för material. Väntetiden är kort om du vänder dig till oss för att installera dina takpaneler med solceller i Uppsala. Dessutom är våra montörer och elektriker i Uppsala utbildade för att kunna göra snabba, säkra och korrekta installationer av solceller.

Vi är medlemmar i den nationella branschföreningen Svensk Solenergi, som finns representerade över hela landet. Dessutom har Mariebergs uppnått den högsta kreditklassen hos kreditupplysningsföretaget Syna. Det innebär att vårt långsiktiga och seriösa arbete gjort att vårt företag har högsta kreditvärdighet.

Mariebergs är också registrerade hos Elsäkerhetsverket. Du som kund kan känna dig trygg med att våra installationer och processer följer alla säkerhetsstandarder som finns inom branschen.

Vi hjälper dig med allt inom solenergi i Uppsala

Mariebergs är ett lokalt förankrat företag som har varit verksamma i Uppsala sedan 1980-talet. Vi finns här för dig om du vill bygga ut din solcellsanläggning, installera helt nya solceller eller utöka antalet solpaneler på ditt tak.

Behöver du rådgivning eller är du nyfiken på om solenergi kan vara lösningen i just ditt fall? Boka in ett hembesök och få en kostnadsfri offert och kalkyl på en solcellslösning i ditt hem. Du kan också besöka vår lokala butik och utställning av solceller för att lära dig mer. Tillsammans diskuterar vi en lösning för att kunna skräddarsy din solcellsanläggning utifrån dina preferenser!

Vår mångåriga erfarenhet och stora branschkunskap är viktig för att säkerställa en hög kvalitet i leveransen till våra kunder. Kunnighet och transparens är ledord genom hela affären. Dessutom har Mariebergs funnits i Uppsala i närmare 40 år. Vår lokalkännedom gör att vi kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för solenergi i ditt hem. Ring oss idag!

Våra tjänster

Vi erbjuder många typer av lösningar inom solenergi i Uppsala. Vårt team kan ge dig råd om olika solcellsanläggningar och andra lösningar inom solenergi som passar i din bostad. Några exempel på hur man kan använda solceller Uppsala:

  • Värmepump: En värmepump från Nibe kan kopplas ihop med solceller för att spara ännu mer på dina energikostnader. Det är ett bra sätt att optimera din solenergianläggning.
  • Projektering och installation: Vi genomför projekteringar och installationer av nya solcellsanläggningar till din villa eller bostadshus.
  • Markanläggningar: Våra solcellsanläggningar kan vara både tak- och markanläggningar beroende på hur dina förutsättningar ser ut.
  • Batteri: Vi kan utveckla din solcellsanläggning med ett batteri.
  • Addera nya solpaneler: Vi kan bygga ut din befintliga solcellsanläggning och sätta fler solpaneler.
  • Laddare till elbil: Vi kan installera en laddstation till din elbil och koppla ihop med din solcellsanläggning. Då kör du din elbil på egenproducerad solenergi!

Soliga nyheter i Uppsalabutiken

Vi erbjuder alltid våra kunder möjligheten att se våra produkter innan vi gör en affär. I vår lokala butik i Uppsala kan du träffa kunniga säljare för att få rådgivning på plats och samtidigt se våra olika produkter. Tillsammans tar vi fram en solcellsanläggning som passar hemma hos dig.

Utställning av solceller

Vi på Mariebergs vill att du som kund ska känna dig trygg och erbjuder därför möjligheten att kunna se solcellslösningarna innan installation. Genom att informera om olika solcellsanläggningars fördelar och nackdelar kan vi gemensamt hitta den lösning som är lämplig för dig.

Besök vår butik i Uppsala för att se våra produkter och prata med våra säljare innan du tar ett beslut. För oss är det viktigt att du vet vad du investerar i!

Kontakta butiken

Telefon

018-495 04 00

Hitta hit

Med bil

Vaksala Fridhem 40, 754 73 Uppsala

Ordinarie öppettider

Mån-Fre

10:00 – 18:00

Lördagar

11:00 – 15:00

Söndagar

Stängt

Sommartider 2023

OBS! Under sommaren gäller inte ordinarie öppettider. Se avvikande öppettider via länk här nedanför. 

Varuutlämning av gods, t.ex. kaminer, sker vardagar 10.00-16.00. Andra tider endast efter överenskommelse.

Kontakta ekonomi

För fakturafrågor

[email protected]

För leverantörsfakturor

[email protected]

Vår trygga process

Är du intresserad av att installera solceller i Uppsala med omnejd? Kontakta oss för att prata med våra experter, som ger dig råd inför köp och installation av en solcellsanläggning.

Vår trygga process följer alltid samma steg för att du som kund ska känna dig nöjd med ditt köp. Genom att informera om processens alla steg vill vi göra dig trygg i vetskapen om att din solcellsanläggning är anpassad efter dina behov.

Intresseförfrågan

Kontakta oss via vår hemsida eller telefon för att anmäla ditt intresse. Om du har möjlighet att besöka vår butik i Uppsala får du chansen att prata direkt med en säljare och se våra produkter innan vi tar en mer grundlig diskussion om ditt behov. Vi finns med genom hela processen för att svara på dina frågor och funderingar kring att installera solceller.

Hembesök

Om du vill gå vidare i processen kommer vi att genomföra ett kostnadsfritt hembesök för att bilda oss en uppfattning om din bostads förutsättningar. Då kan vi ge en detaljerad plan för hur en solcellsanläggning skulle kunna se ut i ditt fall.

Design, projektering och offert

Utifrån våra noteringar efter hembesöket och dialogen vi har tillsammans kan vi designa ett förslag på en framtidssäkrad solcellsanläggning som stämmer överens med dina förväntningar. Vi gör sedan en beräkning av kostnaden och lämnar en offert som du får möjlighet att ta ställning till i lugn och ro. Du har med andra ord inte bundit dig till något!

Finansiering

Vi erbjuder en flexibel betalningsmodell till våra kunder. Om du inte vill betala hela din solcellsanläggning på en gång kan vi titta på olika finansieringsalternativ. Vår förhoppning är att vi ska kunna hjälpa dig vidare mot att investera i ett liv med egenproducerad solenergi.

Godkännande av offert och föranmälan till elnätsägaren

När du känner dig nöjd och trygg med den offert vi har lämnat behöver du godkänna den. Då blir din order bekräftad och vi gör en föranmälan till din elnätsägare om att du ska installera en solcellsanläggning. När elnätsägaren har godkänt denna föranmälan kan vi gemensamt hitta en lämplig tid för montering av din solcellsanläggning.

Montage

Med en vecka kvar till ditt bokade montage kommer vår montör att kontakta dig för att boka en exakt dag och tid. Sedan kommer våra montörer ut och monterar din anläggning enligt plan. Hur lång tid monteringen av din solcellsanläggning tar varierar beroende på storleken. Men på en villa tar montaget vanligtvis 2-3 arbetsdagar. Vissa avvikelser kan förekomma beroende på olika förutsättningar, men vi håller dig som kund informerad om hur lång tid processen väntas ta.

Elinstallation

När solcellsanläggningen är monterad och klar kommer våra montörer att ta kontakt med elektrikern, som sedan kommer ut för att genomföra elinstallationen och koppla ihop anläggningen. Dessutom görs en färdiganmälan till elnätsägaren.

Produktion av solenergi

Produktionen av din egenproducerade solenergi kan börja när färdiganmälan är godkänd. Då kan du starta igång din solcellsanläggning och producera din egen el. Nu har du en säkrad elproduktion med en effekt- och produktgaranti på 30 år.


Solceller anpassade för svenskt klimat

En vanlig missuppfattning som vi hör från många kunder är att Sverige är ett solfattigt land som inte lämpar sig för solceller. Det är helt enkelt inte sant. En investering i solceller kommer att kunna ge solenergi både under soliga sommarmånader och kalla vintermånader i Sverige.

Faktum är att solceller mår bra av det något kyligare svenska klimatet. Elektronik som solceller behöver kylas för att må bra och installerar man solceller i Sverige kan man räkna med att solcellsanläggningen producerar el även på kallare dagar. Självklart är solcellerna i behov av sol för att kunna producera el, men Sverige har faktiskt inte färre soltimmar i jämförelse med många andra europeiska länder.

Vårt svenska klimat lämpar sig alltså väldigt väl för just solceller. Den lite kyligare temperaturen i luften är snarare en fördel, eftersom det gör att solpanelerna blir mer effektiva. Med andra ord är det en smart investering att satsa på solceller i Uppsala och andra svenska städer.

Uppsala passar perfekt för Solceller

Med vår lösning för solceller i Uppsala går det att utvinna mycket solenergi från solceller som placeras på taket. Det är tillräckligt många soltimmar på ett år i Uppsala för att en investering i solceller ska betala av sig i längden.

Vi lämnar alltid en produkt- och effektgaranti på 30 år när vi installerar solcellsanläggningar. Det gör att din investering i solceller är långsiktig. Din solcellsanläggning i Uppsala kommer alltså att kunna producera egen el under lång tid framöver.

Boka rådgivning av ett solcellsproffs i Uppsala

David Kollstedt

Rådgivare & Säljare Brasvärme

Leif Danielsson

Rådgivare & Säljare Brasvärme

Mats Felger

Rådgivare & Säljare Solceller

Ulrika Carlén

Butiksansvarig & Rådgivare Brasvärme

Susanne Ekvall

Rådgivare & Säljare Brasvärme

Mattias

Planering & Arbetsledning

Christoffer

Kakelugnsmästare St Eriks

Johan

Hantverk & Rådgivning

Joakim

Kakelugnspecialist St Eriks

Jonas

Hantverk & Murning

Håkan

Kakelugnspecialist

Markus

Hantverk & Snickeri

Välkommen till butiken i Uppsala

Besök oss med bil

Med bil

Vaksala Fridhem 40, 754 73 Uppsala

Bra kommunikation och tillmötesgående personer i företaget gjorde det hela till en mycket positiv upplevelse. Vi laddar nu elbilen på solenergi och vår elkostnad har minskad enormt. Vi är supernöjda med våra solpaneler och ger Mariebergs våra varmaste rekommendationer.

Eskil och Helena

Knivsta

Som så många andra begärde jag in anbud från flera aktörer för att köpa solcellsanläggning. Mariebergs ingav direkt förtroende då dom ville göra hembesök före offert. Säljaren kom på överenskommen tid, visade sig vara mycket kompetent. Ett utförligt anbud kom snabbt. Efter beställning rullade det på enligt plan under god kommunikation med Mariebergs. Jag är väldigt glad att haft att göra med så skickliga montörer och installatörer. Tack för vedkorgen Mats😃

Robert

Skutskär

Vi är väldigt nöjda med Mariebergs solenergi i Uppsala, från offert till utförande. De ingav förtroende och kompetens och kom på utsatt tid, både säljare, montörer och elektriker. De hjälpte även till med att riva våra gamla solfångare till poolen så vi slapp göra det själva. Montörerna var snabba och väldigt trevliga och gjorde ett superfint jobb. När jag jämför med mina grannar hur de har fått vänta är jag glad att jag valde Mariebergs solenergi.

Peter

Burvik

Jag kontaktade Mariebergs i Uppsala och fick snabbt förtroende för företaget. Efter hembesök och offerter från flera solcellsföretag, så valde vi Mariebergs som leverantör. Allt har fungerat riktigt bra, deras montörer var lyhörda och skötte montaget snyggt och snabbt, och elektrikern kom på utsatt tid. Vi är väldigt nöjda!

Peter

Uppsala

Perfekt med helgöppet, fasta priser och snabb service från offert till montage, vi är så nöjda. Liten bonus med att vi kunde köpa till 2 paneler så de blev perfekt på vårt nya tak.

Malin och Zlatko

Lund

Jag hade aldrig investerat om jag inte fått se produkterna innan i butiken, riktigt smart. För mig som arbetar med inredning är design och utseende lika viktigt som funktion.

Maria

Dalarna

Proffsigt med hembesök och säljaren fick mig att tänka om och investera mindre än jag tänkt mig – men alla nöjda även min fru som fick pengar över till en kamin i källaren.

Niclas

Uppsala

Vilken service och när montören kopplade ihop systemet med Nibe-pannan så blev det över förväntan, nu ska mina grannar investera också, tack för fin service Mariebergs.

Hassan

Stockholm

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solel?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående solceller!