Mariebergs

Solceller Gotland

Lokala experter på solceller i Gotland

Mariebergs är dina lokala experter på solceller oavsett var på Gotland du bor eller har ditt semesterboende. Du kan boka in ett hembesök av vår rådgivare Johnny Jegemyr, som bor på ön och hjälper till vid rådgivning, projektering och installation av solceller på Gotland.

Du kan också få rådgivning hemifrån, direkt via hemsidan eller per telefon. Vi finns även tillgängliga via ett videomöte, om du inte har möjlighet att ses på Gotland. Tillsammans diskuterar vi olika lösningar om du funderar på att installera solceller på Gotland.

I dagsläget har vi inga fasta montage- och hantverksresurser på Gotland, men vi hjälper till med både materialleverans och rådgivning. När du kontaktar våra rådgivare kan vi gemensamt diskutera hur vi kan hjälpa dig att komma vidare. Vår lokala solcellsexpert på ön, Johnny Jegemyr har över 20 års erfarenhet av olika slags installationer. Du är med andra ord i trygga händer.

Vårt mål är alltid att hjälpa dig att hitta den bästa solcellslösningen utifrån dina förutsättningar. Vi på Mariebergs har varit verksamma sedan 1980-talet och har arbetat både med kaminer, brasvärme och solceller. Det gör att vi kan ge den rådgivning som behövs i just ditt fall, utifrån din bostads förutsättningar.

I dagsläget finns det ingen fysisk butik eller utställning av våra solceller på Gotland, men om du kontaktar oss via hemsidan får du all rådgivning du behöver. Johnny Jegemyr finns tillgänglig för hembesök var du än bor på Gotland. Att ha honom nära till hands gör att det finns erfarenhet, kunskap och personlig service på ön året om.

Låter det intressant eller vill du veta mer om hur solceller skulle kunna användas på ditt hus på Gotland? Kontakta oss för att boka in ett möte. Vi finns tillgängliga för digitala möten om du inte är gotlänning året om!

Vi hjälper dig med allt inom solenergi på Gotland

Vi erbjuder alltid våra kunder möjligheten att boka in ett hembesök för att kunna göra en noggrann kalkyl över vad en solcellsanläggning hade kostat. På Gotland kan vi antingen göra ett hembesök eller ha ett rådgivningsmöte digitalt eller per telefon. När vi har gjort ett hembesök eller studerat ritningar över din bostad återkommer vi med en kostnadsfri offert om du är intresserad av att installera solpaneler på Gotland.

Med vår lokala rådgivare Johnny Jegemyr bofast på ön hela året om har vi alltid en stark lokal närvaro på Gotland. Det gör att vi kan hjälpa dig med alla frågor eller funderingar kring solenergi, solpaneler och solceller på Gotland. Vi har också en stark lokalkännedom om hela ön, från Lärbro, Valleviken och Kappelshamn på norra Gotland, till Sundre, Vamlingbo och Nisseviken på södra Gotland.

Vi har i dagsläget ingen fast butik att besöka på Gotland, utan vår lokala rådgivare kommer ut till dig när du vill diskutera solceller. Därför har vi kunder över hela ön och inte bara i Visby.

Ring oss idag för att diskutera hur solceller kan sänka dina energikostnader på Gotland!

Våra tjänster

Mariebergs erbjuder allt du behöver inom brasvärme och solceller. När det gäller solenergi hjälper vi dig att skräddarsy en lösning som lämpar sig väl för ditt behov och din bostads förutsättningar. Vår lokala expertis hjälper dig att väga olika alternativ för solceller Gotland:

  • Projektering: Vi hjälper dig genom hela processen och kan ge rådgivning om alla delar. Kontakta oss om du funderar på att installera solceller på Gotland!
  • Mark- och takanläggningar med solceller: Vi har lång erfarenhet av att installera mark- och takanläggningar med solceller i hela Sverige. Tillsammans tittar vi på din bostads förutsättningar för att utforma din framtida solcellsanläggning.
  • Värmepump från Nibe: Använder du redan en värmepump från Nibe? Vi kan titta på en solcellslösning som skulle lösa din värmepumps energiförbrukning. Vi kan nämligen koppla ihop din värmepump med solceller.
  • Bygga ut solcellsanläggning med fler solceller: Har du redan en solcellslösning på ditt tak eller i anslutning till bostad? Vi kan hjälpa dig att bygga ut med fler solpaneler på Gotland.
  • Laddstation för elbil: Elbilar blir allt vanligare på Gotland och i resten av Sverige. Med en solcellslösning som kopplas ihop med en laddstation för elbil kan du köra din elbil med egenproducerad solenergi.
  • Batteri: Genom att addera ett batteri kan du utveckla din solcellsanläggning ytterligare. Då kan du lagra solenergin som produceras.

Våra kvalifikationer för solceller på Gotland

Mariebergs har en lång och stolt tradition av kundnöjdhet. Vi har till exempel uppnått den högsta möjliga kreditklassen hos Syna. Det är ett kreditupplysningsföretag som klassificerar företags kreditvärdighet. Mariebergs har den högsta möjliga kreditvärdigheten både på Gotland och i hela landet.

Vi är också medlemmar i Svensk Solenergi, som är den största nationella branschföreningen för solcellslösningar och solenergi. Medlemmarna finns i hela landet. Dessutom är Mariebergs registrerade hos Elsäkerhetsverket. Våra kunders trygghet och säkerhet är högsta prioritet i alla våra affärer. Därför följer vi alltid branschens säkerhetsstandarder när vi installerar solceller på Gotland eller någon annanstans i Sverige.

Rådgivning i ditt hem – ingen butik för solceller på Gotland

I dagsläget har vi ingen butik eller utställning av solceller på Gotland, men vi arbetar med hembesök för att du som kund ska känna dig trygg inför ett köp eller installation. Vi har vårt produktutbud tillgängligt på hemsidan och vår lokala rådgivare kommer att ge dig rekommendationer och ytterligare information vid behov. Vi gör hembesök på hela ön och finns även tillgängliga per telefon eller via webben.

Kontakta butiken

Telefon

0498-664 747

Hitta hit

Med bil

Hellvi annex 169, 62450 LÄRBRO

Kontakta ekonomi

För fakturafrågor

[email protected]

För leverantörsfakturor

[email protected]

Vår trygga process

Vill du veta mer om solceller och om din bostad är lämpad för att installera en solcellsanläggning? Boka in ett kostnadsfritt hembesök för att få rådgivning. Då kan vi göra en grundlig kalkyl och erbjuda dig en kostnadsfri offert.

Vi följer vanligtvis ett antal förutbestämda steg när vi startar ett nytt projekt med solceller. Dessutom håller vi dig som kund uppdaterad och informerad genom hela processen.

Intresseförfrågan

Du kan kontakta oss via webben, per telefon eller direkt till Johnny Jegemyr om du är intresserad av att få rådgivning om solceller på Gotland. Vi har butiker och utställningar med solceller i Sollentuna och Uppsala, om du har vägarna förbi. Annars bokar vi in ett hembesök.

Hembesök

Ett hembesök är det mest effektiva sättet för oss att bilda en uppfattning om din bostads förutsättningar. Då kan vi göra en grundlig kalkyl och utforma en solcellsanläggning som passar både bostaden och ditt energibehov. Kom ihåg att vi gör hembesök över hela Gotland och inte bara Visby eller mindre tätorter som Hemse, Klintehamn, Romakloster, Slite och Vibble. Vi kan komma hem till dig var du än bor på ön!

Projektering och offert

När vi har haft en dialog och gjort minst ett hembesök kan vi göra en mer detaljerad projektering. Då beräknar vi också totalkostnaden och kan lämna en offert. Du får sedan ta ställning till offerten och höra av dig när du känner dig redo att lägga en beställning.

Godkänna offert och lämna in föranmälan

När offerten har godkänts av dig som kund kommer vi att ta kontakt med elnätsägaren. Vi behöver nämligen göra en föranmälan om att du ska installera en solcellsanläggning i din bostad. Dessutom skickar vi ut en bekräftelse på din order till dig. När föranmälan har godkänts av elnätsägaren bokar vi in en tid för montage.

Montage

Montaget av en solcellsanläggning på en normalstor villa tar vanligtvis cirka 2-3 arbetsdagar. Den här arbetstiden kan variera beroende på hur bostaden ser ut.

Elinstallation

När montörerna är färdiga med sitt arbete kommer elektrikern att bli meddelad att solcellsanläggningen är monterad och klar att ansluta. Då kommer denne att koppla ihop anläggningen och se till att den är färdig att starta. I samband med det ser vi också till att en färdiganmälan skickas till elnätsägaren.

Egen produktion av solenergi på Gotland

När färdiganmälan är godkänd kan du starta igång solcellsanläggning. Då producerar dina solceller energi som du kan använda i din bostad. Det innebär också att du har säkrat en långsiktig grön energiproduktion. Vi lämnar nämligen en effekt- och produktgaranti på 30 år när vi installerar solcellsanläggningar på Gotland.


Solceller anpassade för svenskt klimat

Sverige är ett land som lämpar sig väl för solceller. Det finns tillräckligt många soltimmar under ett år för att det ska vara en klok investering att installera en solcellsanläggning för att täcka sitt eget energibehov.

Faktum är att solceller mår bra av det något kyligare svenska klimatet. Den typen av elektronik behöver kylas ner och har en bättre prestanda i mildare eller kyligare temperaturer. Det gör att stora delar av Sverige faktiskt lämpar sig väl för solceller hela året om och inte bara under de soligaste sommarmånaderna.

Gotland passar perfekt för solceller

För att en solcellsanläggning ska kunna producera solenergi krävs det naturligtvis att solen strålar. Det är precis därför som Gotland passar perfekt för solceller. Som bekant är Gotland ofta i topp när den svenska solligan ska summeras. Det brukar pratas om över 2 000 gotländska timmar med sol varje år.

Vi kan därför med soliga hälsningar rekommendera att installera solceller på din villa eller bostadshus på Gotland. Det är en klimatsmart investering som kommer att kunna producera solenergi under många år framöver!

Boka rådgivning av ett solcellsproffs i Gotland

Janne Frank

Servicetekniker & Installation

Johnny Jegemyr

Rådgivare Brasvärme & Service

Ulrika Carlén

Telefon- & Webbförsäljning

Välkommen till butiken i Gotland

Besök oss med bil

Med bil

Hellvi annex 169, 62450 LÄRBRO

Bra kommunikation och tillmötesgående personer i företaget gjorde det hela till en mycket positiv upplevelse. Vi laddar nu elbilen på solenergi och vår elkostnad har minskad enormt. Vi är supernöjda med våra solpaneler och ger Mariebergs våra varmaste rekommendationer.

Eskil och Helena

Knivsta

Som så många andra begärde jag in anbud från flera aktörer för att köpa solcellsanläggning. Mariebergs ingav direkt förtroende då dom ville göra hembesök före offert. Säljaren kom på överenskommen tid, visade sig vara mycket kompetent. Ett utförligt anbud kom snabbt. Efter beställning rullade det på enligt plan under god kommunikation med Mariebergs. Jag är väldigt glad att haft att göra med så skickliga montörer och installatörer. Tack för vedkorgen Mats😃

Robert

Skutskär

Vi är väldigt nöjda med Mariebergs solenergi i Uppsala, från offert till utförande. De ingav förtroende och kompetens och kom på utsatt tid, både säljare, montörer och elektriker. De hjälpte även till med att riva våra gamla solfångare till poolen så vi slapp göra det själva. Montörerna var snabba och väldigt trevliga och gjorde ett superfint jobb. När jag jämför med mina grannar hur de har fått vänta är jag glad att jag valde Mariebergs solenergi.

Peter

Burvik

Jag kontaktade Mariebergs i Uppsala och fick snabbt förtroende för företaget. Efter hembesök och offerter från flera solcellsföretag, så valde vi Mariebergs som leverantör. Allt har fungerat riktigt bra, deras montörer var lyhörda och skötte montaget snyggt och snabbt, och elektrikern kom på utsatt tid. Vi är väldigt nöjda!

Peter

Uppsala

Perfekt med helgöppet, fasta priser och snabb service från offert till montage, vi är så nöjda. Liten bonus med att vi kunde köpa till 2 paneler så de blev perfekt på vårt nya tak.

Malin och Zlatko

Lund

Jag hade aldrig investerat om jag inte fått se produkterna innan i butiken, riktigt smart. För mig som arbetar med inredning är design och utseende lika viktigt som funktion.

Maria

Dalarna

Proffsigt med hembesök och säljaren fick mig att tänka om och investera mindre än jag tänkt mig – men alla nöjda även min fru som fick pengar över till en kamin i källaren.

Niclas

Uppsala

Vilken service och när montören kopplade ihop systemet med Nibe-pannan så blev det över förväntan, nu ska mina grannar investera också, tack för fin service Mariebergs.

Hassan

Stockholm

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solel?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående solceller!