Mariebergs

Solceller Dalarna

Lokala experter på solceller i Dalarna

Mariebergs är dina lokala experter på solceller i Dalarna. Oavsett om du bor i Leksand, Ludvika, Borlänge eller i någon annan del av länet är vi det trygga valet om du planerar att installera solceller. Vi har arbetat på tak med installationer av kaminer och skorstenar i snart 40 år. Du kan med andra ord lita på att vi har stor erfarenhet och kunskap om allt från tak och höjder till lutningar och taksäkerhet.

Du hittar Mariebergs i Dalarna på Stationsgatan 1 i Smedjebacken. Sedan 2020 har vi utökat vår verksamhet till att även involvera installation av solceller och vi erbjuder den typen av helhetslösningar som du kan förvänta dig när du kontaktar lokala experter. Att vända sig till oss för allt som har med solceller att göra är alltid en god idé och vi finns alltid med under hela processen – från föranmälan och beställning till installation och igångsättning. Tveka inte att boka in ett kostnadsfritt möte för rådgivning i vår butik med solceller i Dalarna.

Dina preferenser och förutsättningar står i centrum i vårt arbete. Som lokala experter på solceller Dalarna ser vi alltid till att ta fram skräddarsydda lösningar som lämpar sig för varje enskild kund. Detta är något vi kan garantera tack vare att vi jobbar med ett utvalt standardsystem för solceller i kombination med ett brett samarbete med flera pålitliga svenska grossister inom branschen.

När du vänder dig till oss för dina solcellslösningar kan du förvänta dig kort väntetid. Detta beror bland annat på att vi har ett eget lager med material, men du kan också lita på att våra montörer och elektriker i Dalarna är utbildade för att kunna göra snabba, säkra och korrekta installationer av solceller.

Vi är medlemmar i Svensk Solenergi, en nationell branschförening som finns representerad över hela Sverige. Mariebergs har dessutom uppnått högsta möjliga kreditklass hos kreditupplysningsföretaget Syna, tack vare långsiktigt och seriöst arbete.

Mariebergs är också registrerat hos Elsäkerhetsverket. Vare sig du bor i Sälen, Falun, Malung eller här i Smedjebacken kan du som kund alltid känna dig trygg med att våra installationer och processer följer samtliga säkerhetsstandarder som finns inom branschen.

Vi hjälper dig med allt inom solenergi i Dalarna

Vi finns tillgängliga för allt som har med solenergi i Dalarna att göra. Mariebergs starka närvaro i länet gör att vi, oavsett var du bor, kan hjälpa våra kunder med alla delar inom solenergi. Vill du kanske installera solceller, bygga ut en befintlig anläggning med fler solpaneler eller få hjälp att ladda din elbil med egenproducerad solenergi? Vad det än gäller kan du alltid vända dig till oss på Mariebergs i Dalarna för att prata om solceller.

Om du är nyfiken på om solceller skulle kunna vara något för ditt hem kan vi boka in ett hembesök hos dig. Dessa besök är kostnadsfria i länet inom en 50 kilometer radie från vår butik i Smedjebacken. Självklart går det att boka hem- och rådgivningsbesök även om du bor längre i Dalarna, där i så fall en eventuell körkostnad kan tillkomma. Vi gör fasta besök i Falun och Borlänge varje vecka. Boka en tid idag, antingen via telefon eller här på hemsidan.

När vi gör ett hembesök går vi detaljerat igenom förutsättningarna och erbjuder även en kostnadsfri kalkyl och offert för vad en solcellsanläggning skulle kunna kosta för just dig. Att kunna skräddarsy en lösning som känns hållbar, effektiv och inte minst prisvärd efter varje enskild kunds behov är något vi på Mariebergs tycker är väldigt viktigt. Vi kommer att finnas närvarande under hela processen och ser alltid till att hålla dig informerad om alla olika steg.

Kundens önskemål, behov och förutsättningar är ledstjärnan i vårt arbete. Fokus på kunskap och transparens löper som en röd tråd genom allt vi gör och vill att hela Mariebergs process ska kännetecknas av kvalitet. Vi säkrar nästa möjliga leverans av det vi erbjuder tack vare vår stora lokalkännedom, branschkunskap och mångåriga erfarenhet.

Våra tjänster

Vi erbjuder allt du behöver inom solceller och solenergi i Dalarnas län. Tillsammans med dig tar vi fram en lösning som passar just din bostad. I det utbud av tjänster som vi erbjuder för solceller i Dalarna ger vårt team dig många alternativ när du ska utforma en solcellsanläggning:

  • Tak- och markanläggningar: Beroende på hur dina förutsättningar ser ut för solceller kan vi installera både tak- och markanläggningar i Dalarna. Tveka inte att kontakta oss så tittar vi närmare på dina förutsättningar. 
  • Projektering och installation: Vi finns med dig genom hela processen, från projektering till installation av solcellsanläggning i ditt bostadshus eller villa.
  • Addera nya solpaneler: Om du redan har en befintlig solcellsanläggning kan vi hjälpa dig att bygga ut den genom att addera fler solpaneler. Detta gäller både tak- och markanläggningar. 
  • Koppla ihop solceller med värmepump: Har du redan en värmepump från Nibe? Då kan vi koppla ihop den med solceller och du kan på så sätt spara ännu mer på dina energikostnader. Det här är ett bra sätt att optimera din solenergianläggning.
  • Batteri: Ett annat sätt som du kan utveckla din solcellsanläggning på är genom att addera ett batteri. Detta lagrar solenergin som solcellerna producerar.
  • Laddstation till elbil: Kör du elbil? Vi kan hjälpa dig att installera en laddstation som kopplas direkt till din solcellsanläggning. Då drivs din bil på solenergi som dina egna solceller har producerat.

Soliga nyheter i Dalarnabutiken

Vill du diskutera solceller eller har funderingar kring hur en solcellslösning hade kunnat utformas hemma hos dig? Kom förbi vår butik på Stationsgatan 1, bara ett stenkast från Smedjebacken station, och ta en kopp kaffe och ett snack med någon av våra erfarna säljare. Vi är dina lokala dalaexperter inom allt som har med solceller att göra.

I butiken erbjuder vi kunnig rådgivning och kan hjälpa dig att ta de första stegen mot att börja producera din egen solenergi. Tillsammans skräddarsyr vi en lösning som passar just dig.

Kontakta butiken

Telefon

0240-12020

Hitta hit

Med bil

Stationsgatan 1, 777 34 Smedjebacken

Ordinarie öppettider

Vardagar

10:00 – 16:30

Lördagar

10:00 – 14:00

Söndagar

Stängt

Sommartider 2023

OBS! Under sommaren gäller inte ordinarie öppettider. Se avvikande öppettider via länk här nedanför. 

Ring för oss tidsbokning om ni önskar träffa oss annan tid så bokar vi ett möte, tfn 070-355 12 54

Varuutlämning av gods, t.ex. kaminer, sker vardagar 10.00-16.00. Andra tider endast efter överenskommelse.

Kontakta ekonomi

För fakturafrågor

[email protected]

För leverantörsfakturor

[email protected]

Vår trygga process

Är du intresserad av att installera solceller någonstans i Dalarna? Vi på Mariebergs i Smedjebacken hjälper dig att bli din egen elproducent. Kontakta våra experter via hemsidan, telefon eller i butiken och vi hjälper dig hela vägen.

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg och nöjd med ditt köp av solcellsanläggning. Därför har vi etablerat en process som alltid följer samma sju steg. Här nedan kan du läsa om samtliga steg i processen.

Steg 1: Intresseförfrågan

Allt börjar med att du anmäler ditt intresse. Detta gör du genom att kontakta oss via vår hemsida, via telefon eller genom att besöka oss i butiken på Stationsgatan 1 i Smedjebacken. I samtliga steg av processen kommer vi att finnas med för att svara på alla dina tankar och frågor om installation av solceller.

Steg 2: Hembesök

Om du bestämmer dig för att gå vidare i processen sker nästa steg i form av ett kostnadsfritt hembesök där vi bildar oss en uppfattning om din bostads förutsättningar. Detta hjälper oss att kunna ge dig en skräddarsydd och detaljerad plan för hur din solcellsanläggning skulle kunna se ut. Vi gör hembesök i hela Dalarna. En eventuell körkostnad kan tillkomma om du bor mer än 50 kilometer från Smedjebacken.

Steg 3: Design, projektering och offert

Med underlag från hembesöket samt dialogen vi har haft med dig designar vi ett förslag på en framtidssäkrad solcellsanläggning som stämmer överens med dina förväntningar. Efter det gör vi en beräkning av kostnaden och lämnar sedan en offert som du i lugn och ro kan ta ställning till. Med andra ord har du inte bundit dig till något än.

Steg 4: Godkännande av offert och föranmälan

När du känner dig trygg och nöjd med offerten behöver du godkänna den för att vi ska kunna gå vidare till nästa steg. Genom att göra detta bekräftar du din order och vi gör sedan en föranmälan till din elnätsägare om att du ska installera en solcellsanläggning. När elnätsägaren har godkänt föranmälan ser vi gemensamt till att hitta ett lämpligt tillfälle för montering av solcellsanläggningen.

Steg 5: Montage

En av våra montörer kommer att kontakta dig en vecka innan det är dags för montage för att boka en exakt dag och tid. Montörerna kommer sedan ut till dig och anläggningen monteras enligt plan. Vanligtvis brukar detta ta två till tre arbetsdagar om du bor i villa, men hur lång tid arbetet pågår kan påverkas beroende på hur stor solcellsanläggningen och diverse andra faktorer. Vi ser dock alltid till att hålla dig informerad om hur länge processen väntas pågå.

Steg 6: Elinstallation

Montörerna kommer att meddela vår elektriker när montaget är färdigställt. Då kommer elektrikern hem till dig för att koppla ihop anläggningen och göra den driftklar. Dessutom görs en färdiganmälan till elnätsägaren.

Steg 7: Produktion av solenergi

När färdiganmälan är godkänd kan du starta igång din solcellsanläggning och börja producera egen solenergi. Vi på Mariebergs lämnar alltid en effekt- och produktgaranti på 30 år, vilket innebär att du har säkrat produktionen av energi för en lång tid framöver när dina solceller är installerade och klara.


Solceller anpassade för svenskt klimat

Det råder en utbredd missuppfattning om att det svenska klimatet inte skulle lämpa sig för solceller. Många tror att Sverige är för solfattigt för att det ska vara en bra investering. Så ligger det inte till. När du investerar i solceller kommer du att kunna utvinna solenergi både under årets soligare månader och under den kallare vintern.

Detta gäller inte bara de sydliga delarna av Sverige. Dalarna är också en mycket lämplig plats för solceller. Kallare temperaturer kan till och med vara bra för solcellerna eftersom att den här typen av elektronik mår bra av att kylas ner. Självklart krävs det sol för att el ska kunna produceras, men Sverige och Dalarna har faktiskt inte färre soltimmar än många andra jämförbara länder och regioner i Europa.

Dalarna passar perfekt för solceller

Vi kan varmt rekommendera solceller i Falun, Borlänge, Ludvika, Sälen eller var du än bor i Dalarna. Våra solceller går att placera både på ditt tak eller som markanläggning – vilket alternativ som passar dig bäst kommer vi fram till tillsammans.

Dalarna har tillräckligt många soltimmar för att du ska känna dig trygg med en investering i solceller där du bor. Kom ihåg att Mariebergs alltid lämnar en effekt- och produktgaranti på 30 år i samband med installationen av en solcellsanläggning. Genom detta garanterar vi att en solcellsanläggning är en långsiktig investering som kommer att vara dig till nytta i många år.

Boka rådgivning av ett solcellsproffs i Dalarna

Robert Billing

Butiksansvarig & Rådgivare

Göran Billing

Rådgivare & Butiksvärd

Astrid Hultberg

Rådgivare & Säljare Solceller

Christoffer

Kakelugnsmästare

Joakim

Kakelugnspecialist

Anders

Hantverk & Snickeri

Johnny Jegemyr

Service, Planering & Arbetsledning

Välkommen till butiken i Dalarna

Besök oss med bil

Med bil

Stationsgatan 1, 777 34 Smedjebacken

Bra kommunikation och tillmötesgående personer i företaget gjorde det hela till en mycket positiv upplevelse. Vi laddar nu elbilen på solenergi och vår elkostnad har minskad enormt. Vi är supernöjda med våra solpaneler och ger Mariebergs våra varmaste rekommendationer.

Eskil och Helena

Knivsta

Som så många andra begärde jag in anbud från flera aktörer för att köpa solcellsanläggning. Mariebergs ingav direkt förtroende då dom ville göra hembesök före offert. Säljaren kom på överenskommen tid, visade sig vara mycket kompetent. Ett utförligt anbud kom snabbt. Efter beställning rullade det på enligt plan under god kommunikation med Mariebergs. Jag är väldigt glad att haft att göra med så skickliga montörer och installatörer. Tack för vedkorgen Mats😃

Robert

Skutskär

Vi är väldigt nöjda med Mariebergs solenergi i Uppsala, från offert till utförande. De ingav förtroende och kompetens och kom på utsatt tid, både säljare, montörer och elektriker. De hjälpte även till med att riva våra gamla solfångare till poolen så vi slapp göra det själva. Montörerna var snabba och väldigt trevliga och gjorde ett superfint jobb. När jag jämför med mina grannar hur de har fått vänta är jag glad att jag valde Mariebergs solenergi.

Peter

Burvik

Jag kontaktade Mariebergs i Uppsala och fick snabbt förtroende för företaget. Efter hembesök och offerter från flera solcellsföretag, så valde vi Mariebergs som leverantör. Allt har fungerat riktigt bra, deras montörer var lyhörda och skötte montaget snyggt och snabbt, och elektrikern kom på utsatt tid. Vi är väldigt nöjda!

Peter

Uppsala

Perfekt med helgöppet, fasta priser och snabb service från offert till montage, vi är så nöjda. Liten bonus med att vi kunde köpa till 2 paneler så de blev perfekt på vårt nya tak.

Malin och Zlatko

Lund

Jag hade aldrig investerat om jag inte fått se produkterna innan i butiken, riktigt smart. För mig som arbetar med inredning är design och utseende lika viktigt som funktion.

Maria

Dalarna

Proffsigt med hembesök och säljaren fick mig att tänka om och investera mindre än jag tänkt mig – men alla nöjda även min fru som fick pengar över till en kamin i källaren.

Niclas

Uppsala

Vilken service och när montören kopplade ihop systemet med Nibe-pannan så blev det över förväntan, nu ska mina grannar investera också, tack för fin service Mariebergs.

Hassan

Stockholm

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solel?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående solceller!