Mariebergs

Solceller Malmö

Lokala experter på solceller i Malmö

Med vår långa och gedigna erfarenhet av hantverkstjänster är vi det solklara valet för den som vill installera solceller i Malmö. Vi på Mariebergs har varit aktiva i närmare 40 år och har arbetat med privatkunder över hela Skåne, med särskilt fokus på Malmöområdet. Om du vill anlita lokala experter på solceller i närheten av Malmö har du kommit helt rätt.

Sedan 2020 har vi utökat vår verksamhet till att också involvera installation av solceller. Om du bor i Malmö med omnejd och funderar på att installera solceller på ditt tak kan vi erbjuda en helhetslösning. Du slipper att ha kontakt med flera olika leverantörer då vi sköter allt från föranmälan och beställning till själva installationen av solcellsanläggningen. Självklart ser vi också till att dina solceller fungerar som de ska. Nu kan du boka in ett kostnadsfritt möte för att få veta mer om installation av solceller i Malmö!

Vårt mål är att erbjuda alla våra kunder den bästa möjliga lösningen. Därför är vi experter både på solceller och solpaneler, men också på alla andra delar av processen. Sedan 1980-talet har vi installerat kaminer och skorstenar över hela landet. Det gör att vi har stor kunskap och erfarenhet av att jobba på tak. Vår kännedom om lutningar, höjder och taksäkerheter gör att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar för solceller i Malmö och resten av Skåne.

Mariebergs arbetar med installation av solceller både i Malmö Stad och Malmös kranskommuner. Vi kan till exempel installera solpaneler i tidigare kranskommuner som Fosie, Husie, Limhamn, Oxie, Bunkeflo, Södra Sallerup och Västra Skrävlinge. Dessutom kan du anlita oss om du vill utvinna din egen solenergi i Malmös angränsande kommuner Burlöv och Lomma.

Vår stora lokalkännedom och starka lokala förankring i hela Malmö gör att vi kan leverera snabba solcellslösningar. Mariebergs har dessutom ett eget lager för material. Det gör att vi kan minska väntetiden för våra kunder som har beställt olika lösningar med solceller. Våra elektriker och montörer är också utbildade för att kunna genomföra snabba, säkra och effektiva installationer av olika solpaneler.

Vi hjälper dig med allt inom solenergi i Malmö

Mariebergs har en stark närvaro i hela Malmö och vi finns tillgängliga för allt inom solenergi. Lokalt hjälper vi våra kunder med alla olika delar inom solenergi, oavsett om du vill bygga ut en befintlig anläggning med fler solpaneler, installera helt nya solceller eller om du vill ansluta ett batteri för att utveckla den solcellslösning som redan har på ditt tak idag.

Är du nyfiken på vilken nytta du skulle ha av solceller på ditt tak eller behöver du rådgivning kring den solcellslösning du redan har? Kontakta oss för att boka in ett hembesök där vi går igenom dina förutsättningar i detalj. Då ger vi dig en kostnadsfri kalkyl och offert på vad en solcellsanläggning skulle kunna kosta i ditt specifika fall.

Vi finns närvarande genom hela processen och håller dig informerad om alla olika delar. Med vår expertis inom solceller i Malmö och Skåne får du det stöd du behöver för att kunna skräddarsy den perfekta lösningen som passar just dig. Vi diskuterar fram en hållbar, prisvärd och effektiv lösning tillsammans.

För oss är det alltid av yttersta vikt att erbjuda våra kunder en anpassad lösning utifrån kundens behov, önskemål och förutsättningar. Vi har kunskap och transparens som ledord i alla våra kontakter och vi vill att hela processen ska kännetecknas av kvalitet. Tack vare vår stora branschkunskap, lokalkännedom och mångåriga erfarenhet kan vi säkra bästa möjliga leverans till kund. Ring oss idag för att boka in ett möte om solceller i Malmö eller Skåne!

Våra tjänster

Vi erbjuder allt du behöver inom solceller och solenergi i Malmö. Vi hjälper dig att hitta den lösning som passar för din bostad. Vårt team kan ge dig många alternativ för solceller Malmö:

  • Projektering och installation: Vi finns med dig genom hela processen, från projektering till installation av solcellsanläggning i ditt bostadshus eller villa.
  • Mark- och takanläggningar med solceller: Vi kan installera både mark- och takanläggningar med solceller i Malmö och Skåne. Kontakta oss så tittar vi närmare på förutsättningarna i din bostad!
  • Batteri: Du kan utveckla din solcellsanläggning ytterligare genom att addera ett batteri, som låter dig lagra solenergin som producerats av solcellerna.
  • Koppla ihop solceller med värmepump: Har du redan en värmepump från Nibe? Då kan vi hjälpa dig att optimera din energiförbrukning och sänka dina energikostnader. Värmepumpen kan kopplas ihop med solceller. Då drivs den av skånsk solenergi från din egen solcellsanläggning.
  • Bygga ut med fler solpaneler: Om du redan har en befintlig solcellsanläggning kan vi hjälpa dig att bygga ut den ytterligare. Exempelvis genom att installera fler solpaneler på taket.
  • Laddstation för elbil: Vi kan hjälpa dig att installera en laddare till din elbil. Laddstationen kan kopplas direkt till din solcellsanläggning och göra att du kör din elbil på solenergi som producerats av dina egna solceller!

Våra kvalifikationer för solceller i Malmö

Mariebergs är stolta medlemmar i Svensk Solenergi, som är en nationell branschförening med medlemmar spridda över hela landet. Vi på Mariebergs är också registrerade hos Elsäkerhetsverket. Det tycker vi är viktigt för att du som kund ska kunna känna dig helt trygg med att alla våra processer följer de säkerhetsstandarder som finns inom branscher.

Vi har också uppnått den högsta kreditklassen hos Syna, som är ett opartiskt kreditupplysningsföretag. Mariebergs har högsta kreditvärdighet tack vare ett målmedvetet och seriöst arbete med kundnöjdhet i fokus.


Soliga nyheter i butiken i Malmö

Vill du diskutera solceller eller har funderingar kring hur en solcellslösning hade kunnat utformas hemma hos dig? Kom då och besök oss på Erlandsro Gård i Vintrie. Vi kan både prata solceller och brasvärme. Du tar dig enkelt till vår butik vid Svågerstorp, som ligger strax söder om Hyllie i Malmö. Ta avfart 11 på E20 (Yttre ringvägen i Malmö) för att hitta till oss.

Om du inte kommer med bil kan du ta Regionbuss 150/300 för att sedan hoppa av vid hållplatsen Drakagatan/Pildammsvägen. Därifrån är det en kort promenad på cirka 250 meter till vår butik. Bor du i Malmö? Då kan du hoppa på bussen i centrala Malmö, exempelvis Värnhem, Södertorp och Malmö Centralstation.

När du besöker vår butik får du träffa en erfaren rådgivare och säljare som kan visa dig olika alternativ, diskutera förutsättningarna i din bostad och boka in ett hembesök för att kunna göra en kalkyl och ge en offert. Mariebergs utför installationer av solceller i hela Skåne och inte bara i Malmö. Dessutom har vi kunder i hela Greater Copenhagen (Storköpenhamn) och utför installationer av solceller i Danmark.

Kontakta butiken

Telefon

040-693 06 30

Hitta hit

Med bil

Erlandsrovägen 7, 218 45 Vintrie

Ordinarie öppettider

Mån-Tors

11:00 – 18:00

Fredagar

11:00 – 16:00

Lördagar

11:00 – 15:00

Söndagar

Stängt

Sommartider 2023

OBS! Under sommaren gäller inte ordinarie öppettider. Se avvikande öppettider via länk här nedanför. 

Utlämning av varor från lager enligt överenskommelse normalt vardagar kl.11.00-16.00.

Kontakta ekonomi

För fakturafrågor

[email protected]

För leverantörsfakturor

[email protected]

Vår trygga process

Kontakta oss för att boka in ett möte med någon av våra experter inom solceller. Då kan vi ge dig råd inför ditt köp av solcellsanläggning och se till att du känner dig trygg med dina val.

Alla våra kundkontakter följer samma steg. Vi har en trygg process för installation av solceller. För att du som kund ska känna dig trygg med ditt köp håller vi dig informerad genom hela processen.

Intresseförfrågan

Kontakta oss direkt via hemsidan eller per telefon för att lämna en intresseförfrågan eller boka in ett möte. Om du har möjlighet kan du besöka vår butik i Malmö för att prata direkt med våra experter. Vi finns också tillgängliga för hembesök. Då kan vi göra en kalkyl och komma med en kostnadsfri offert utifrån dina behov och din bostads förutsättningar.

Hembesök

Oavsett om du besöker oss i butiken eller om du kontaktar oss för rådgivning kommer vi att boka in ett hembesök innan vi gör en överenskommelse. Det är viktigt att vi bildar oss en uppfattning om vilka förutsättningar som gäller i din bostad. Kom ihåg att vi gör hembesök utanför Malmö också!

Projektering och offert

Efter en grundlig dialog och minst ett hembesök kan vi göra en beräkning av kostnaden för din sollcellsanläggning. Vi designar också en solcellslösning som skulle passa i din bostad. När vi är klara lämnar vi en offert som du får ta ställning till i lugn och ro.

Godkänna offert och lämna in föranmälan

När du känner dig trygg och nöjd med offerten behöver du godkänna den innan vi går vidare med projektet. Då skickar vi en bekräftelse av din order och gör en föranmälan till elnätsägaren. När elnätsägaren har godkänt denna föranmälan kommer vi att kontakta dig igen för att lägga upp en plan för montaget.

Montage

Ungefär en vecka innan montaget av din solcellsanläggning kontaktar våra montörer dig igen för att boka in en exakt dag och tid. Vi kommer sedan hem till dig och inleder montage av solcellsanläggningen. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att montera en solcellsanläggning på en villa, men det kan förekomma vissa avvikelser beroende på de specifika förutsättningarna i varje fall.

Elinstallation

Montörerna kommer att meddela vår elektriker när montaget är färdigställt. Då kommer elektrikern hem till dig för att koppla ihop anläggningen och göra den driftklar. Dessutom görs en färdiganmälan till elnätsägaren.

Produktion av solenergi

Färdiganmälan godkänns och du kan nu starta igång din solcellsanläggning för att producera egen solenergi. Vi lämnar en effekt- och produktgaranti på 30 år. Därmed har du säkrat produktionen av energi under lång tid framöver när dina solceller är installerade och klara!


Solceller anpassade för svenskt klimat

Många tror att Sverige är ett solfattigt land som inte lämpar sig för solceller. Men det är bara en missuppfattning. Om du investerar i solceller kommer du att kunna utvinna solenergi både under sommarens soligare månader och under den kallare skånska vintern.

Både Sverige i allmänhet och Skåne i synnerhet är lämpliga platser för solceller. Den kyligare svenska temperaturen kan dessutom vara bra för solceller, eftersom den typen av elektronik mår bra av att kylas ner. Det krävs naturligtvis sol för att kunna producera el med solceller, men Sverige och Skåne har faktiskt inte färre soltimmar än många andra jämförbara länder i centrala Europa.

Malmö passar perfekt för solceller

Vi kan varmt rekommendera solceller i Malmö, Skåne och Danmark. Med våra skräddarsydda solcellslösningar går det att utvinna mycket solenergi från solceller som placeras antingen på taket eller som en markanläggning. Malmö och Skåne har tillräckligt många årliga soltimmar för att du ska kunna känna dig trygg med en solcellsinvestering.

Kom ihåg att Mariebergs alltid lämnar en effekt- och produktgaranti på 30 år i samband med installationen av en solcellsanläggning. Vi kan alltså garantera att en solcellsanläggning är en långsiktig investering som producerar solel i många år.

Boka rådgivning av ett solcellsproffs i Malmö

Paul Glantz

Butiksäljare & Rådgivare Eldstäder

Sebastian Symczak

Utesäljare Kamin & Skorsten

Johnny Jegemyr

Service, Planering & Arbetsledning

Albin Åkesson

Säljare & Rådgivare Solceller

Attila Heggy

Montage & Hantverk

Joakim Ingered

Montage & Hantverk

Kamal Abdeslami

Montage & Service

Hans Olsson

Montage & Hantverk

Välkommen till butiken i Malmö

Besök oss med bil

Med bil

Erlandsrovägen 7, 218 45 Vintrie

Bra kommunikation och tillmötesgående personer i företaget gjorde det hela till en mycket positiv upplevelse. Vi laddar nu elbilen på solenergi och vår elkostnad har minskad enormt. Vi är supernöjda med våra solpaneler och ger Mariebergs våra varmaste rekommendationer.

Eskil och Helena

Knivsta

Som så många andra begärde jag in anbud från flera aktörer för att köpa solcellsanläggning. Mariebergs ingav direkt förtroende då dom ville göra hembesök före offert. Säljaren kom på överenskommen tid, visade sig vara mycket kompetent. Ett utförligt anbud kom snabbt. Efter beställning rullade det på enligt plan under god kommunikation med Mariebergs. Jag är väldigt glad att haft att göra med så skickliga montörer och installatörer. Tack för vedkorgen Mats😃

Robert

Skutskär

Vi är väldigt nöjda med Mariebergs solenergi i Uppsala, från offert till utförande. De ingav förtroende och kompetens och kom på utsatt tid, både säljare, montörer och elektriker. De hjälpte även till med att riva våra gamla solfångare till poolen så vi slapp göra det själva. Montörerna var snabba och väldigt trevliga och gjorde ett superfint jobb. När jag jämför med mina grannar hur de har fått vänta är jag glad att jag valde Mariebergs solenergi.

Peter

Burvik

Jag kontaktade Mariebergs i Uppsala och fick snabbt förtroende för företaget. Efter hembesök och offerter från flera solcellsföretag, så valde vi Mariebergs som leverantör. Allt har fungerat riktigt bra, deras montörer var lyhörda och skötte montaget snyggt och snabbt, och elektrikern kom på utsatt tid. Vi är väldigt nöjda!

Peter

Uppsala

Perfekt med helgöppet, fasta priser och snabb service från offert till montage, vi är så nöjda. Liten bonus med att vi kunde köpa till 2 paneler så de blev perfekt på vårt nya tak.

Malin och Zlatko

Lund

Jag hade aldrig investerat om jag inte fått se produkterna innan i butiken, riktigt smart. För mig som arbetar med inredning är design och utseende lika viktigt som funktion.

Maria

Dalarna

Proffsigt med hembesök och säljaren fick mig att tänka om och investera mindre än jag tänkt mig – men alla nöjda även min fru som fick pengar över till en kamin i källaren.

Niclas

Uppsala

Vilken service och när montören kopplade ihop systemet med Nibe-pannan så blev det över förväntan, nu ska mina grannar investera också, tack för fin service Mariebergs.

Hassan

Stockholm

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solel?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående solceller!