Mariebergs

Solceller Gävle

Lokala experter på solceller i Gävle

Välkommen in till oss på Mariebergs för att få information och rådgivning om solceller i Gävle. Vi finns på Ingenjörsgatan 8, precis bakom Toyota och ICA Maxi. Vi delar lokal med Gävle Byggmarknad, så du kan inte missa oss om du har vägarna förbi!

Vi är dina lokala experter på solceller i Gävle och kan hjälpa dig med allt inom solcellsanläggningar. Har du funderat på att investera i en solcellslösning för att täcka ditt energibehov? Då kan du komma in till oss och träffa vår lokala rådgivare Jakob Lindqvist. Du kan också boka in ett hembesök om du föredrar att vi kommer ut till din bostad direkt.

Kontakta oss för att boka in ett möte med Jakob eller besök butiken i Gävle för att träffa oss eller boka in ett hembesök. Du kan också kontakta oss per telefon, via vår hemsida eller med touch-skärmen för tidsbokning som finns i butiken. I butiken har vi också allt inom kaminer, vedspisar, brasvärme och kakelugnar om du vill prata med våra experter om sådant.

Mariebergs är ett företag med stark lokal koppling som varit verksamma sedan 1980-talet. Sedan 2020 har vi utökat vår nationella verksamhet till att också fokusera på solceller. Vi tror att solenergi i Gävle och andra delar av vårt avlånga land är framtiden.

Vi levererar, installerar och ger rådgivning om solceller i hela Gävleborg och inte bara i Gävle. Vi tar emot beställningar från både privatpersoner och företag. Därför kan vi göra installationer på både offentliga byggnader, kontorsfastigheter och privata bostäder. Solceller kan passa på alla typer av bostadshus i Gävleborg, däribland sommarhus, villor och flerfamiljshus.

Med närmare 40 års erfarenhet av branschen kan vi hjälpa dig att hitta en anpassad lösning utifrån din bostads förutsättningar och ditt energibehov. Vårt fokusområde för solceller sträcker sig över hela Gästrikland och Hälsingland. Förutom i Gävle kan vi installera solceller i Bollnäs, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Sandviken och alla andra kommuner i hela Gävleborgs län.

Vill du veta mer? Kontakta oss redan nu eller besök oss i butiken för brasvärme och solceller i Gävle!

Vi hjälper dig med allt inom solenergi i Gävle

Mariebergs har en stark lokal förankring till Gävle och resten av Gävleborg. Vi har hjälpt mängder av kunder i närområdet med att installera solceller. Våra experter hjälper dig att designa en solcellsanläggning som rimmar med dina behov. Därför kan vi hjälpa dig att bygga ut en befintlig solcellsanläggning, installera helt nya solceller eller addera nya takpaneler för att utvinna solenergi från ditt hustak.

En solcellsanläggning behöver alltid anpassas utifrån din bostads specifika förutsättningar. Därför gör vi alltid ett grundligt hembesök innan vi tar fram ett förslag på solcellslösning och ger en offert. Kontakta oss för att boka in ett hembesök. Då kan vi passa på att ge dig rådgivning och rekommendationer om olika lösningar inom solenergi i Gävleborg.

Om du besöker vår butik för brasvärme och solceller i Gävle kommer du att kunna ställa frågor direkt. Du kan också besöka butiken för att boka ett rådgivningsmöte eller ett hembesök av vår lokala expert Jakob. Allra enklast är att kontakta oss via webben eller per telefon för att boka in ett möte.

Trygghet och transparens är våra ledord i alla kontakter med kunder. Därför lägger vi stort fokus på att du som kund ska vara informerad om processens alla delar. Allra först behöver vi bilda oss en uppfattning om behovet och förutsättningarna i ditt specifika fall. Därefter hoppas vi kunna gå vidare och hitta en lösning som du känner dig nöjd och trygg med!

Ring eller besök oss idag för att boka in ett möte om solceller i Gävleborg!

Våra tjänster

Vi levererar helhetslösningar inom solceller i hela Gävleborg. Kom till oss i Gävle för att diskutera solceller eller boka in ett hembesök. Då hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig. Vi erbjuder många olika tjänster inom solceller Gävle:

  • Projektering och installation: Vi kommer att finnas med dig genom hela processen, från intresseanmälan och rådgivning till projektering och installation av din framtida solcellsanläggning. Vi gör installationer av solceller på alla möjliga typer av hus och bostäder i hela Gävleborg.
  • Solceller och värmepump från Nibe: Använder du redan en värmepump från Nibe i din bostad? Många av våra kunder väljer att koppla ihop sin värmepump med en solcellsanläggning. Då kan den drivas av egenproducerad solenergi från solceller på taket.
  • Bygga ut befintlig anläggning med solpaneler: Vi hjälper inte bara våra kunder att installera helt nya solcellsanläggningar. Vi har olika solcellspaket beroende på vad du behöver. Har du redan solceller, men funderar på att bygga ut din anläggning? Då kan vi addera fler solpaneler som kopplas ihop med din befintliga solenergianläggning.
  • Laddstation för elbil: Det blir allt vanligare med elbilar och det smidigaste sättet att ladda elbilen är att ha en egen laddstation. Vi hjälper dig att koppla ihop en laddstation för din elbil med en solcellsanläggning. Då kör du på solenergi som du själv producerar!
  • Anslut batteri för energilagring: Lägg till ett batteri för att göra din solcellsanläggning ännu mer effektiv. Då kan du lagra solenergin som solcellerna producerar när solen skiner!
  • Både mark- och takanläggningar med solceller: Beroende på var du bor i Gävleborg kan din bostads förutsättningar se olika ut. Vi installerar solceller både i form av mark- och takanläggningar. Vilken variant som passar bäst kan vi bedöma när vi gör ett hembesök.

Mariebergs är registrerade hos Elsäkerhetsverket och för oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg med att vi följer alla säkerhetsstandarder som finns inom branschen. Vi är också medlemmar i den nationella branschföreningen Svensk Solenergi, som har medlemmar över hela landet.

Oavsett vilken tjänst inom solenergi du beställer av oss i Gävleborg kan du känna dig trygg med Mariebergs. Vi har högsta kreditvärdighet hos kreditupplysningsföretaget Syna. Mariebergs är placerade i den högsta kreditklassen tack vare ett långsiktigt och seriöst arbete med stor kundnöjdhet som följd.


Soliga nyheter i Gävlebutiken

Har du vägarna förbi Gävle och vill prata solceller? Sväng förbi vår butik och utställning i Hemlingbyhuset på Ingenjörsgatan 8 i Gävle. Här kan du få rådgivning om både brasvärme och solceller. Du kan också se vår stora utställningar av bland annat kaminer och kakelugnar.

Det är inte alltid som vår utställning är bemannad. Vissa tider och dagar kan den vara obemannad. Om du vill vara säker på att få rådgivning om solceller i Gävle bör du kontakta oss på förhand för att boka in ett möte med vår lokala expert. Vi kan också komma hem till dig och ta ett rådgivningsmöte i din bostad. Vi gör hembesök och installerar solceller i hela Gävleborg. Oavsett hur du väljer att göra ser vi till att du får all information och rådgivning du behöver. Vår långa erfarenhet gör att vi är experter. Vi tycker också att vår starka lokala förankring i Gävle och resten av Gävleborg är en styrka när vi hjälper kunder med solceller.

Kontakta butiken

Telefon

026-4565010

Hitta hit

Med bil

Ingenjörsgatan 8, 802 93 Gävle

Ordinarie öppettider

Mån-Tors

10:00 – 18:00

Fredagar

10:00 – 17:00

Lördagar

10:00 – 14:00

Sommartider 2023

OBS! Under sommaren gäller inte ordinarie öppettider. Se avvikande öppettider via länk här nedanför. 

När utställningen är öppen kan den vara obemannad vissa tider och dagar. För personlig service, hjälp och rådgivning rekommenderar vi er att boka möte via hemsida eller telefon. Vi kontaktar er omgående och bekräftar tiden.

Utlämning av varor via lager sker vardagar eller efter överenskommelse.

Kontakta ekonomi

För fakturafrågor

[email protected]

För leverantörsfakturor

[email protected]

Vår trygga process

För att säkerställa att våra kunder känner sig trygga och nöjda med vår service följer vi alltid samma steg när vi installerar solceller eller ger rådgivning om solenergi i Gävleborg.

Intresseförfrågan

Du kan besöka oss i butiken eller kontakta oss direkt via hemsidan eller per telefon för att anmäla ditt intresse om solceller i Gävleborg. Vi finns tillgängliga för hembesök i hela regionen.

Hembesök

Oavsett om vi har haft ett digitalt rådgivningsmöte eller pratat om solceller per telefon kommer vi att göra ett hembesök innan vi går vidare i processen. Då bildar vi oss en uppfattning om din bostads förutsättningar för att installera en solcellsanläggning. Kom ihåg att vi gör hembesök för solceller i hela Gävleborg, till exempel Söderhamn, Ovanåker, Ockelbo, Nordanstig och Gävle.

Projektering och offert

Med vår gemensamma dialog och hembesöket som grund kan vi göra en beräkning av kostnaden för att installera solceller. Vi designar en solcellsanläggning som passar dina behov och lämnar en offert på totalkostnaden. Du får nu ta ställning till offerten i lugn och ro innan vi går vidare i processen. Du har inte bundit dig till någonting i det här skedet!

Godkänna offert och lämna in föranmälan

När du har godkänt offerten kommer vi att skicka ut en bekräftelse på din order med en sammanfattning av vad som beställts. Vi gör också en föranmälan till din elnätsägare om att du ska installera en solcellsanläggning. När denna föranmälan blivit godkänd kan vi boka in en tid för montage.

Montage

Med en vecka kvar till montage tar vi kontakt med dig för att specificera tid och dag. Att installera en solcellsanläggning i en normalstor villa eller bostadshus tar ungefär 2-3 arbetsdagar, men den exakta tidsåtgången kan variera beroende på vilka förutsättningar som gäller.

Elinstallation

Våra montörer kommer att ta kontakt med vår elektriker när montaget är färdigställt. Då kommer elektrikern att komma hem till dig för att koppla ihop solcellsanläggningen. Efter det är solcellerna klara att använda. I samband med det görs också en färdiganmälan till elnätsägaren.

Produktion av solenergi

Elnätsägaren kommer sedan att godkänna vår färdiganmälan och då är det bara att starta produktionen av solenergi. Nu kan du äntligen använda din egenproducerade solenergi i din bostad. Kom ihåg att Mariebergs i Gävleborg alltid lämnar en effekt- och produktgaranti på 30 år. Du har alltså gjort en långsiktig investering i solenergi!


Solceller anpassade för svenskt klimat

Kan solceller verkligen producera tillräckligt mycket solenergi i Sverige? Ja, det är bara en missuppfattning att Sverige skulle vara ett solfattigt land. Faktum är att vi har ungefär lika många soltimmar som många andra europeiska länder.

Det något kyligare klimatet i Sverige är också en fördel när det gäller solcellsanläggning, eftersom solceller mår bra av att kylas ner. Så länge solen lyser kommer det alltså att produceras mycket solenergi med svenska solceller.

Gävle passar perfekt för solceller

Gävle och hela Gävleborg passar perfekt för solceller med tanke på att solen strålar under många, många timmar varje år. Dessutom är den friska, kyliga temperaturen något som solcellsanläggningen mår bra av.

Dessutom lämnar vi alltid en effekt- och produktgaranti på 30 år när du kontaktar Mariebergs för att installera dina solceller i Gävleborg. Det gör att du kan känna dig trygg med att dina solceller är en långsiktig investering som ger dig solenergi under lång tid.

Alla kommuner i Gävleborg passar bra för solceller. Hör av dig till oss om du vill installera egna solceller i Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Ovanåker, Ockelbo, Nordanstig, Sandviken eller Söderhamn. Vi gör hembesök och installationer i hela Gävleborg!

Boka rådgivning av ett solcellsproffs i Gävle

Jakob Lindqvist

Butiksansvarig & Rådgivare

Mats Felger

Rådgivare & Säljare Solceller

Johnny Jegemyr

Planering & Arbetsledning

Christoffer

Kakelugnsmästare

Håkan

Kakelugnspecialist

Välkommen till butiken i Gävle

Besök oss med bil

Med bil

Ingenjörsgatan 8, 802 93 Gävle

Bra kommunikation och tillmötesgående personer i företaget gjorde det hela till en mycket positiv upplevelse. Vi laddar nu elbilen på solenergi och vår elkostnad har minskad enormt. Vi är supernöjda med våra solpaneler och ger Mariebergs våra varmaste rekommendationer.

Eskil och Helena

Knivsta

Som så många andra begärde jag in anbud från flera aktörer för att köpa solcellsanläggning. Mariebergs ingav direkt förtroende då dom ville göra hembesök före offert. Säljaren kom på överenskommen tid, visade sig vara mycket kompetent. Ett utförligt anbud kom snabbt. Efter beställning rullade det på enligt plan under god kommunikation med Mariebergs. Jag är väldigt glad att haft att göra med så skickliga montörer och installatörer. Tack för vedkorgen Mats😃

Robert

Skutskär

Vi är väldigt nöjda med Mariebergs solenergi i Uppsala, från offert till utförande. De ingav förtroende och kompetens och kom på utsatt tid, både säljare, montörer och elektriker. De hjälpte även till med att riva våra gamla solfångare till poolen så vi slapp göra det själva. Montörerna var snabba och väldigt trevliga och gjorde ett superfint jobb. När jag jämför med mina grannar hur de har fått vänta är jag glad att jag valde Mariebergs solenergi.

Peter

Burvik

Jag kontaktade Mariebergs i Uppsala och fick snabbt förtroende för företaget. Efter hembesök och offerter från flera solcellsföretag, så valde vi Mariebergs som leverantör. Allt har fungerat riktigt bra, deras montörer var lyhörda och skötte montaget snyggt och snabbt, och elektrikern kom på utsatt tid. Vi är väldigt nöjda!

Peter

Uppsala

Perfekt med helgöppet, fasta priser och snabb service från offert till montage, vi är så nöjda. Liten bonus med att vi kunde köpa till 2 paneler så de blev perfekt på vårt nya tak.

Malin och Zlatko

Lund

Jag hade aldrig investerat om jag inte fått se produkterna innan i butiken, riktigt smart. För mig som arbetar med inredning är design och utseende lika viktigt som funktion.

Maria

Dalarna

Proffsigt med hembesök och säljaren fick mig att tänka om och investera mindre än jag tänkt mig – men alla nöjda även min fru som fick pengar över till en kamin i källaren.

Niclas

Uppsala

Vilken service och när montören kopplade ihop systemet med Nibe-pannan så blev det över förväntan, nu ska mina grannar investera också, tack för fin service Mariebergs.

Hassan

Stockholm

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solel?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående solceller!