Mariebergs

Solceller Sollentuna

Lokala experter på solceller i Sollentuna

Vi på Mariebergs i Sollentuna är dina lokala experter på solceller. Om du ska installera solceller på ditt tak i eller kring Sollentuna är vi det trygga valet för dig. Vår stora kunskap inom allt från tak och höjder till lutningar och taksäkerhet kommer från nästan 40 års erfarenhet av att arbeta på tak med installationer av skorstenar och kaminer.

Vi erbjuder den typen av helhetslösning som du kan förvänta dig när du kontaktar lokala experter. Tveka inte att boka ett kostnadsfritt möte för rådgivning i vår butik för solceller i Sollentuna. Bland annat kan vi hjälpa dig om taksäkerheten behöver flyttas för att solcellerna ska få plats på ditt tak. Vi sköter även allt från föranmälan och beställning till installation och igångsättning av dina solceller.

Alla har olika förutsättningar när det gäller solceller. Som lokala experter på solceller i Sollentuna jobbar vi för att skräddarsy en lösning som passar just dig och dina preferenser. Detta uppnås genom ett utvalt standardsystem och ett brett samarbete med en rad olika svenska grossister. Allt för att kunna skräddarsy en lösning som passar just dig!

Genom att ha ett eget lager för material kan vi leverera dina solcellslösningar på ett snabbt och effektivt sätt. Du kan alltså förvänta dig kort väntetid när du vänder dig till oss för att installera solpaneler i Sollentuna. Våra montörer och elektriker i Sollentuna är utbildade för att kunna utföra snabba, korrekta och inte minst säkra installationer av solceller.

Vi på Mariebergs är medlemmar i den nationella branschföreningen Svensk Solenergi, vilken finns representerad i hela Sverige. Dessutom har vi uppnått den högsta kreditklassen hos kreditupplysningsföretaget Syna. Att vårt företag har högsta kreditvärdighet springer ur ett seriöst och långsiktigt arbete från vår sida.

När du vänder dig till oss för att leverera dina solcellslösningar kan du förvänta dig trygga installationer och processer som följer alla branschens säkerhetsstandarder. Mariebergs är självklart registrerade hos Elsäkerhetsverket.

Vi hjälper dig med allt inom solenergi i Sollentuna

Mariebergs har varit verksamma inom branschen i snart 40 år. Oavsett var du bor i Storstockholm finns vi där för att hjälpa dig om du vill bygga ut din solcellsanläggning, installera helt nya solceller eller utöka antalet solpaneler på ditt tak.

Om du är nyfiken på solenergi eller är i behov av rådgivning för att hitta rätt lösning kan du alltid boka in ett hembesök. Vi erbjuder kostnadsfria offerter och kalkyler för hur en solcellslösning skulle kunna utformas i ditt hem. Självklart kan du även besöka vår lokala butik och utställning av solceller i Sollentuna för att lära dig mer. Tillsammans tar vi fram en plan för hur vi utifrån dina preferenser kan skräddarsy din solcellsanläggning.

Kunnighet och transparens är våra ledord genom hela processen. Den höga kvaliteten i leveransen till våra kunder säkerställs tack vare vår stora branschkunskap och mångåriga erfarenhet. Mariebergs är synonymt med solcellsinstallation i hela området kring Sollentuna och vår lokalkännedom gör att vi kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för solenergi i ditt hem. Ring oss idag! 

Våra tjänster

Hos oss hittar du många olika typer av lösningar inom solenergi i Sollentuna. Vårt team hjälper dig med hjälp och rådgivning om olika solcellsanläggningar och andra lösningar inom solenergi för att hitta vad som passar just dig. Här är några exempel på hur du kan använda solceller Sollentuna:

  • Värmepump från Nibe: Med en värmepump från Nibe som kopplas ihop med solceller kan du spara ännu mer på dina energikostnader. Det här är ett bra sätt att optimera din solenergianläggning.
  • Tak- och markanläggningar: Beroende på vilka förutsättningar du har i anslutning till din bostad kan våra solcellsanläggningar byggas som både tak- och markanläggningar.
  • Projektering och installation: Vi på Mariebergs i Sollentuna genomför projekteringar och installationer av nya solcellsanläggningar till din villa eller ditt bostadshus.
  • Batteri: Vi kan utveckla din solcellsanläggning med ett batteri, oavsett om det är en ny solcellsanläggning eller om du redan har en befintlig lösning med solceller i ditt hem.
  • Addera nya solpaneler: Om du redan har en befintlig solcellsanläggning kan vi bygga ut den och sätta in fler solpaneler.

Laddstation till elbil: Vill du köra din elbil på egenproducerad solenergi? Vi kan installera en laddstation till din elbil som vi kopplar ihop med din solcellsanläggning.


Soliga nyheter i butiken i Sollentuna

Innan en affär genomförs erbjuder vi alltid våra kunder att se våra produkter. När du besöker vår lokala butik i Sollentuna kommer du att kunna träffa våra kunniga säljare som hjälper dig med rådgivning på plats i butiken. Samtidigt får du chansen att se våra produkter. Tillsammans skräddarsyr vi en solcellsanläggning som passar just ditt hem och dina önskemål.

Vår butik för solceller ligger på Kanalvägen 67, nära Sollentuna Centrum. Om du kommer via E4 är det avfarten mot Sollentuna C du ska ta för att besöka vår butik och utställning av solceller.

Utställning av solceller

För oss på Mariebergs är det viktigt att du som kund ska känna dig trygg. Därför erbjuder vi dig möjligheten att se solcellslösningarna innan installation. Gemensamt hittar vi en lösning som är lämplig för dig och dina preferenser. Detta gör vi genom att informera om diverse solcellsanläggningars olika fördelar och nackdelar.

Det är viktigt för oss att du vet vad du investerar i. Besök vår butik i Sollentuna för att se de produkter vi erbjuder och för att prata med våra säljare innan du tar ett beslut.

Kontakta butiken

Telefon

08-623 12 33

Hitta hit

Med bil

Kanalvägen 67, 191 34 Sollentuna

Ordinarie öppettider

Vardagar

11:00 – 18:00

Lördagar

11:00 – 15:00

Söndagar

Stängt

Sommartider 2023

OBS! Under sommaren gäller inte ordinarie öppettider. Se avvikande öppettider via länk här nedanför. 

Varuutlämning av gods, t.ex. kaminer, sker enligt överenskommelse.

Kontakta ekonomi

För fakturafrågor

[email protected]

För leverantörsfakturor

[email protected]

Vår trygga process

Är du intresserad av att installera solceller i Sollentuna eller någon annan del av Storstockholm? Vi hjälper dig att bli din egen elproducent. Tveka inte att ta kontakt med våra experter för rådgivning inför köp och installation av en solcellsanläggning. Du som kund ska känna dig trygg och nöjd med ditt köp. Därför har vi etablerat en process som alltid följer samma steg. Genom information om samtliga steg i denna process vill vi göra dig trygg i vetskapen att din solcellsanläggning är anpassad efter dina behov och preferenser.

Intresseförfrågan

Anmäl ditt intresse genom att kontakta oss, antingen genom vår hemsida eller via telefon. Du kan även välja att besöka vår butik i Sollentuna där du får chansen att prata direkt med någon av våra säljare. Där kan du dessutom se våra produkter innan en diskussion om dina behov inleds. Vi på Mariebergs kommer att finnas med genom hela processen för att svara på dina frågor och tankar kring att installera solceller.

Hembesök

Om du bestämmer dig för att gå vidare i processen sker nästa steg i form av ett kostnadsfritt hembesök där vi bildar oss en uppfattning om din bostads förutsättningar. Detta hjälper oss att kunna ge dig en skräddarsydd och detaljerad plan för hur din solcellsanläggning skulle kunna se ut. Vi gör hembesök i hela området kring Sollentuna.

Design, projektering och offert

Med underlag från hembesöket samt dialogen vi har haft med dig designar vi ett förslag på en framtidssäkrad solcellsanläggning som stämmer överens med dina förväntningar. Efter det gör vi en beräkning av kostnaden och lämnar sedan en offert som du i lugn och ro kan ta ställning till. Med andra ord har du inte bundit dig till något än.

Godkännande av offert och föranmälan

Om du känner dig både trygg och nöjd med offerten behöver du godkänna den för att gå vidare till nästa steg. Genom att göra detta bekräftar du din order och vi gör sedan en föranmälan till din elnätsägare om att du ska installera en solcellsanläggning. När denna föranmälan är godkänd av elnätsägaren ser vi gemensamt till att hitta ett lämpligt tillfälle för montering av solcellsanläggningen.

Montage

En vecka innan det har blivit dags för montage kommer en montör att kontakta dig för att boka en specifik dag och tid. Våra montörer kommer sedan ut till dig och anläggningen monteras enligt plan. Storleken på solcellsanläggningen påverkar hur lång tid monteringen kommer att ta, men på en villa brukar det vanligtvis ta två till tre arbetsdagar. Det kan förekomma avvikelse beroende på vilka förutsättningar som gäller. Vi ser dock alltid till att hålla dig informerad om hur länge processen väntas pågå.

Elinstallation

När solcellsanläggningen är monterad och klar kommer våra montörer att kontakta elektrikern. Denne kommer sedan komma ut för att genomföra elinstallationen och koppla ihop anläggningen. Utöver det görs även en färdiganmälan till elnätsägaren.  

Produktion av solenergi

När färdiganmälan är godkänd kan produktionen av din egenproducerade solenergi börja. Du kan då starta igång din solcellsanläggning och producera egen el och har därmed en säkrad elproduktion med en effekt- och produktgaranti på 30 år.


Solceller anpassade för svenskt klimat

Det råder en utbredd missuppfattning om att Sverige är ett solfattigt land, vilket skulle göra att det inte lämpar sig för solceller. Den myten vill vi slå hål på, för den är helt enkelt inte sann. En investering i solceller kommer att kunna ge solenergi i Sverige under både soliga sommarmånader och kalla vintermånader.

Faktum är att det till och med är så att solceller mår bra av det något kyligare klimatet som vi har i Sverige. Den här typen av elektronik behöver nämligen kylas för att må bra. Installerar man solceller i Sverige kan man räkna med en solcellsanläggning som producerar el även på kallare dagar. Såklart är det så att solceller behöver sol för att kunna producera el, men i Sverige är faktiskt inte soltimmarna färre än många andra europeiska länder.

Det svenska klimatet lämpar sig med andra ord väldigt väl för solceller. Den något kallare temperaturen i luften är mer av en fördel än tvärtom eftersom det gör att solpanelerna blir mer effektiva. Det är alltså en smart investering att satsa på solceller i Sollentuna, resten av Storstockholm och andra svenska städer.

Sollentuna passar perfekt för solceller

Med vår lösning för solceller i Sollentuna kan mycket solenergi utvinnas från solceller som placeras på taket. Antalet soltimmar per år i Sollentuna är tillräckligt många för att en investering i solceller ska betala av sig i det långa loppet.

Vi på Mariebergs lämnar alltid en produkt- och effektgaranti på 30 år när vi installerar solcellsanläggningar. Detta innebär att du gör en långsiktig investering i solceller. Under lång tid framöver kommer du att kunna producera egen el i Sollentuna med din solcellsanläggning.

Boka rådgivning av ett solcellsproffs i Sollentuna

Marion Schmidt

Butiksansvarig & Projektplanering

Kenneth Nyman

Rådgivare & Säljare Brasvärme

Joakim Felger

Säljare Brasvärme & Solceller

Håkan

Kakelugnsmakare & Murning

Jonas

Hantverk & Murning

Christoffer

Kakelugnsmästare

Joakim

Kakelugnspecialist

Mattias

Planering & Arbetsledning

Janne

Service & Hantverk

Erik

Hantverk & Murning

Marcus

Hantverk & Snickeri

Välkommen till butiken i Sollentuna

Besök oss med bil

Med bil

Kanalvägen 67, 191 34 Sollentuna

Bra kommunikation och tillmötesgående personer i företaget gjorde det hela till en mycket positiv upplevelse. Vi laddar nu elbilen på solenergi och vår elkostnad har minskad enormt. Vi är supernöjda med våra solpaneler och ger Mariebergs våra varmaste rekommendationer.

Eskil och Helena

Knivsta

Som så många andra begärde jag in anbud från flera aktörer för att köpa solcellsanläggning. Mariebergs ingav direkt förtroende då dom ville göra hembesök före offert. Säljaren kom på överenskommen tid, visade sig vara mycket kompetent. Ett utförligt anbud kom snabbt. Efter beställning rullade det på enligt plan under god kommunikation med Mariebergs. Jag är väldigt glad att haft att göra med så skickliga montörer och installatörer. Tack för vedkorgen Mats😃

Robert

Skutskär

Vi är väldigt nöjda med Mariebergs solenergi i Uppsala, från offert till utförande. De ingav förtroende och kompetens och kom på utsatt tid, både säljare, montörer och elektriker. De hjälpte även till med att riva våra gamla solfångare till poolen så vi slapp göra det själva. Montörerna var snabba och väldigt trevliga och gjorde ett superfint jobb. När jag jämför med mina grannar hur de har fått vänta är jag glad att jag valde Mariebergs solenergi.

Peter

Burvik

Jag kontaktade Mariebergs i Uppsala och fick snabbt förtroende för företaget. Efter hembesök och offerter från flera solcellsföretag, så valde vi Mariebergs som leverantör. Allt har fungerat riktigt bra, deras montörer var lyhörda och skötte montaget snyggt och snabbt, och elektrikern kom på utsatt tid. Vi är väldigt nöjda!

Peter

Uppsala

Perfekt med helgöppet, fasta priser och snabb service från offert till montage, vi är så nöjda. Liten bonus med att vi kunde köpa till 2 paneler så de blev perfekt på vårt nya tak.

Malin och Zlatko

Lund

Jag hade aldrig investerat om jag inte fått se produkterna innan i butiken, riktigt smart. För mig som arbetar med inredning är design och utseende lika viktigt som funktion.

Maria

Dalarna

Proffsigt med hembesök och säljaren fick mig att tänka om och investera mindre än jag tänkt mig – men alla nöjda även min fru som fick pengar över till en kamin i källaren.

Niclas

Uppsala

Vilken service och när montören kopplade ihop systemet med Nibe-pannan så blev det över förväntan, nu ska mina grannar investera också, tack för fin service Mariebergs.

Hassan

Stockholm

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med solel?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående solceller!